Spoštovani starši in skrbniki,

od razrednikov ste, ali boste tekom današnjega dneva, prejeli obvestilo, da bodo vaši otroci že v tem tednu prejeli kakšno nalogo za utrjevanje, motivacijski zapis, nasvet za brskanje in iskanje poučnih vsebin po spletu, namig za gibanje, branje …

Kot že zapisano v nedeljo, s poukom na daljavo pričnemo v ponedeljek, 23. 3. 2020.

Nekateri ste opozorili, da so kakšne šole s to obliko pouka pričele že ta ponedeljek; mi smo sledili sugestiji resornega direktorata, nekateri so se (povsem avtonomno) odločili drugače, saj je bil nasvet iz ministrstva poslan v nedeljo šele proti večeru. In v veliki vnemi nekaterih se je sistem zrušil (eAsistent, Arnes …), tako se v veliki večini šol z izvedbo pouka na daljavo pojavlja precej težav. Na naši šoli se bomo v skladu s priporočilom v tem tednu skrbno pripravili na delo, ta čas pa je priložnost, da tudi doma uskladite potrebno. Pričakovati je, da bo trajalo zaprtje šol precej več kot dva tedna; učence bomo skušali čimbolj motivirati in jim po najboljših močeh pripraviti kakovostna gradiva ter jim predlagati aktivnosti, ki jih lahko v času na domu opravijo sami ali jih počnejo z vami. Skrb, da bi zaradi enotedenskega zamika bilo šolsko leto za nas podaljšano, je odveč, gotovo se bo pouk zaključil za vse slovenske šole na isti datum, kateri pa to bo, pa res ni jasno.

Priporočam, da se doma dogovorite in skupaj načrtujete organizacijo in strukturo dneva – ne bi bilo dobro, da bi šola postala celodnevno breme, ki se bi lahko komu zavleklo pozno v noč. Prosim vas, da skušate otrokom prihraniti vsaj del strašljivih informacij, ki se širijo naokrog in jih skušajte navdušiti tudi s pozitivnimi informacijami, knjigami, risankami, filmi, preverite RTV vsebine, ustvarjalci programa se zdaj resnično trudijo. Prosimo, spremljajte spletno stran, kjer bomo objavljali druga obvestila in navodila, čeprav se tudi tukaj pojavljajo težave s preobremenjenostjo.

Zavedamo se, da ste v teh dnevih obremenjeni s svojimi lastnimi skrbmi, vsi se soočamo z nepričakovano krizno situacijo, ki pred nas postavlja izzive, strahove, neznanke. Prosim vas za razumevanje.

Pazimo nase, na svoje in bodimo odgovorni. Ostanimo doma in spodbujajmo druge, da se držijo ukrepov.

Želim vam vse dobro.

Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost
Better Tag Cloud