Sedmošolci so se udeležili delavnice Kam na poklicno dogodivščino, kjer so jih v svet poklicev popeljali Disneyjevi junaki. Preko socialne igre so spoznavali sebe, svoje osebnostne lastnosti in talente. Nekatere zanimive poklice so raziskovali s pomočjo igre poklicni milijonar. Delavnico so zaključili s pisanjem pozitivnih lastnosti drug drugemu.

Osmošolci so se udeležili delavnice Moja poklicna zanimanja, ki učencem ponuja možnost raziskovanja lastnih talentov, interesov in potencialov, kar jim bo v pomoč pri odločitvi glede izobraževanja in poklicne poti. Zapisali so: Današnji dan je bil zanimiv, ker sem se lahko videl, kaj bom, kaj mi je všeč,… Sebe vidim kot arhitekta, saj dobro načrtujem. Z današnji dnem so se mi odprla vrata v svet živali. Spoznala sem, da želim postati zoolog, saj bi rada spoznala živali bolj podrobno. Pri današnjem dnevu mi je bilo všeč, da sem spoznal, kateri poklici mi ustrezajo. Všeč mi je bil tudi »ESCAPE room«, ker sem moral hitro misliti. Posebej mi je bilo všeč, ker smo čas preživeli v računalniški učilnici in si ogledali različne poklice. Še večkrat bi imeli take »proste dni« in mislim, da bi jih imeli tudi drugi, saj smo se imeli danes super!

Devetošolcem so se predstavile  Srednja elektro-računalniška šola Maribor, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor in Tehniški šolski center Maribor, Srednja strojna šola. Razmišljali so o svoji karierni poti – podrobneje spoznali poklice, trende na trgu dela, zaposlitvene možnosti,  spoznali vrste ter programe izobraževanja, možnosti prehodov med izobraževalnimi programi, potrebne pogoje za vpis. Pridobili so odgovore na vprašanja in rešili morebitne dileme v zvezi z nadaljnjim kariernim odločanjem.   

Dostopnost
Better Tag Cloud