Letošnje leto smo se prvič pridružili mednarodnemu projektu Evropski šolski športni dan. Dogodek smo zaradi slabe vremenske napovedi izpeljali dan prej, torej 24. 9. 2020.

Na šoli smo organizirali športni dan za učence od 1. do 9. razreda.  Učenci od 1. do 5. razreda so  prvo uro v matičnih učilnicah spoznavali pomen ukvarjanja s športom, pomen ogrevanja in fair playa. Razmišljali so o različnih vrstah športov in se spomnili vrhunskih slovenskih športnikov. Po malici so svoje aktivnosti nadaljevali na zunanjih igriščih šole, kjer smo organizirali Mini olimpijado. Obiskala nas je tudi bivša učenka šole in sedaj vrhunska judoistka Metka Lobnik, ki je s seboj prinesla nekaj svojih medalj, tudi olimpijsko, in prebrala olimpijsko zaprisego. Skupaj s predstavniki OK Slovenije in občinsko športno zvezo smo pripravili različne športne naloge na 15 postajah, ki so jih otroci spretno opravljali. Učenci so neizmerno uživali in čas je kar prehitro minil.

Učenci 6. razredov so ta dan izkoristili za opravljanje kolesarskega izpita, ki ga lansko leto zaradi pandemije niso mogli izpeljati. Vsi učenci so bili uspešni.

Učenci zadnje triade pa so se odpravili na tri različne in dolge pohode v občini Hoče-Slivnica.

Dean Bon in Mateja Biluš

Dostopnost
Better Tag Cloud