Z letošnjimi tretješolci smo leto zaokrožili s preživetjem dneva in noči v šoli, kar je bila za njih edinstven in vznemirljiv izziv.

V ponedeljek, 5. 6. 2023, smo zjutraj v šolo namesto šolskih torb prinesli spalne vreče, blazine in nahrbtnike, polne vsega, kar smo potrebovali pa tudi ne.

Dan se je začel že nekoliko drugače, saj smo dopoldan imeli organizirano zobno preventivo in obisk medicinskih sester. Popoldan smo se udeležili različnih delavnic. Iz gline in glinomola smo izdelovali svojo figuro tretješolca, sproščenega v poležavanju na počitnicah. Zgibali smo letala in ladjice, ki smo jih seveda preizkusili in z njimi priredili pravo zabavno tekmovanje. Seveda smo na koncu poskrbeli, da narave nismo onesnaževali!

Organizirali smo tudi različne športne igre. Kar žareli smo od timskega dela, sodelovanja in povezovanja. Najbolj zabavna sta bila večerni ples in nogomet V PIŽAMAH!

Ko se je stemnilo, smo se preselili v plezalnico, kjer smo si na debelih blazinah pripravili »svoj prostorček za spanje«. Izbrali smo svoje sosede ter razgrnili spalne vreče in posteljnine. Naše »postelje« so bile prijetno mehke. Sledila je večerja. Naročili smo si ogroooomno pic. Ne boste verjeli. Zmanjkalo jih je! Tako je sledilo novo naročilo, ki je ravno zadostovalo. Seveda smo poskrbeli tudi za osebno higieno. Sledil je večerni filmski program. Tako smo večer preživeli ob prijetni družbi, smehu in zabavi. Pozno zvečer smo utrujeni zaspali.

Naslednjega jutra smo se polni energije zbujali izmenično. Tiste s trdim spancem smo morali kar prerešetati, da smo jih prebudili. Spet drugi nismo imeli težav in smo bili v hipu budni ter pripravljeni na nova doživetja. V pižamah smo odhiteli na zajtrk. Sledilo je umivanje, urejanje in pospravljanje, kajti ni bilo več veliko časa do začetka torkovega pouka.

Urejeni smo se vrnili v svoje učilnice. S seboj smo odnesli nepozabne spomine na ta poseben dogodek. Preživljanje dneva in noči v šoli je bilo pravo pustolovsko doživetje, ki je okrepilo pripadnost razredu in šoli. Še najpomembneje, okrepilo je medsebojne odnose in sodelovanje.

Zapisala: Maja Živec

Dostopnost
Better Tag Cloud