Dragi učenci, spoštovani starši

Poteka že drugi teden pouka na daljavo.

Poučevanje na domu ste učenci vzeli zelo skrbno in resno, kar nas navdaja z veseljem.

Upam, da ste zdravi, da redno delate obveznosti za šolo in da se znajdete v komunikaciji na daljavo. Prav tako upam, da poskrbite zase, da ste ustvarjalni in pozitivno naravnani, čeprav vem, da vam je težko preživljati dneve brez sošolcev in prijateljev.

Če bi se radi pogovorili  je za vas rezervirana tudi brezplačna telefonska številka 116111 – TOM telefona, kjer vam  prisluhnejo vsaki dan med 12. in 20. uro.

Komunikacija s strokovnjaki je mogoča tudi po spletu, če vam je o težavi lažje pisati kot govoriti – na spletnem portalu www.tosemjaz.net.

V primeru, da bi se pri kakem otroku pojavile hujše težave npr.: tesnoba, nespečnost, nenadno blatenje  (enkopreza), lulanje, huda agresija ali potrtost je na voljo v ZD Maribor dežuren pedopsihiater in psiholog, Vošnjakova ulica 2 – 4; tel. 02/ 22 86 353/4

Pokličite in poklepetajte tudi s svojimi sošolci (tudi, če v šoli nista najboljša prijatelja)  tudi oni so osamljeni in morda potrebujejo vašo podporo.

Vsem vam pa sporočam, da sem dosegljiva za pogovore. Lahko mi pošljete e-pošto: simona.sel@guest.arnes.si, lahko se pa slišimo tudi preko Skypa (simona sel).

Ostanite v stiku z nami še naprej in bodite zdravi.

Spoštovani starši, vam priporočam, da  preberete priložen dokument: Kako pomagati sebi in otrokom ob izbruhu epidemije, ki so ga pripravile kolegice iz svetovalne službe v Ljubljani in ga nesebično posredovale dalje. V njem najdete podrobnejše informacije:

  • Skrb za mentalno zdravje
  • Ohranjanje dnevne rutine
  • Vpliv naših odzivov v stresnih situacij na otroke
  • Pogovor o skrbeh
  • Kaj pomaga pri pogovoru

 

Vse dobro in lep pozdrav,

Simona Sel

Kako pomagati sebi in otrokom ob izbruhu epidemije

Dostopnost
Better Tag Cloud