OŠ Božidarja Jakca iz Ljubljane v spomin na slovenskega umetnika, Božidarja Jakca, prireja mednarodni bienale otroške risbe, tokrat že petega po vrsti. Natečaj je tudi letos potekal v treh kategorijah, razdeljenih v triade, učenci najboljših treh izdelkov iz vsake triade so poleg priznanj prejeli tudi simbolično nagrado. Na razpisani natečaj je prispelo 342 likovnih izdelkov. Sodelovalo je 74 šol iz tujine z 201 likovnim izdelkom in 50 šol iz Slovenije s 141 likovnim izdelkom. Likovni izdelki so iz tujine prispeli iz 12 držav: Poljske, Nepala, Armenije, Slovaške, Španije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Romunije, Izraela, Jordanije in Grčije. Izbor najboljših risb je opravila strokovna komisija, ki je bila na letošnjem bienalu prvič v mednarodni sestavi.

Zelo veseli in ponosni smo, da sta si v kategoriji 2. triada, 1. mesto delila učenca iz Španije in učenec naše šole Nej Vaupotič.

V sredo, 16. novembra 2022, ob 17.00 je v Ljubljani  potekala prireditev ob zaključku 5. mednarodnega bienala otroške risbe OŠ Božidarja Jakca. Prireditve so se udeležili, predstavnica Veleposlaništva Republike Hrvaške in predstavnica Veleposlaništva Republike Srbije, vodja oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na Mestni občini Ljubljana ga. Marija Fabčič, člani strokovne komisije, nagrajeni učenci s starši, mentorji, predstavniki sveta staršev OŠ Božidarja Jakca, učenci in strokovni delavci OŠ Božidarja Jakca. Nagrajena dela si je moč ogledati v avli Pedagoške fakultete v Ljubljani.

Dogodka se je s starši udeležil tudi Nej in prevzel zasluženo nagrado.

Nej, tudi v bodoče ti želimo še veliko likovnega navdiha, pozitivne energije in veselja pri nadaljnjem likovnem ustvarjanju.

Sarita Zupanc, mentorica

Dostopnost
Better Tag Cloud