Spoštovani starši,

dočakali smo dan, ko lahko sprejmemo vaše otroke ponovno šolo. V ponedeljek, 18. 5. 2020, se s skupino otrok od 1. do 3. razreda počasi vračamo v »prilagojeno – normalno šolsko delo«, česar verjamem, da se že vsi zelo veselite.

Ti dnevi so bili za nas sicer še bolj stresni, kot je bilo zaprtje šol, saj smo se srečevali z izjemnimi zagatami oblikovanja skupin ter kadrovskim pokritjem za delo v šoli in hkrati za nadaljevanje izobraževanja na daljavo za učence od 4. do 8. razreda. Po vseh naporih nam je uspelo; sestavili smo skupine, ki bodo ostale oblikovane do konca šolskega leta. Pri oblikovanju skupin so nas usmerjale tudi prijave k podaljšanemu bivanju, saj je sestava skupine skozi ves dan stalna in otroci ne prehajajo med skupinami. Vsaka skupina bo imela svojo matično učilnico do konca šolskega leta, o tem vas bodo ali so vas že obvestile razredničarke.V tem trenutku imamo za ponovno odprtje šole vse pripravljeno, seveda, kljub nedavno preklicani epidemiji, še vedno pod zelo omejenimi pogoji, predvsem iz varnostnega vidika.

Prosimo, da se na začetek pouka pripravite skupaj z otroki, se z njimi pogovorite o tem, da bo malce drugače, kot je bilo, vse ostalo prepustite nam v šoli. Nekaj besed spregovorite o nujnosti upoštevanja pravil, mi pa se bomo potrudili, da bomo delovali otrokom v prid, zagotavljali varnost, a hkrati ohranili življenjski razum. Otrokom ni potrebno razlagati podrobnosti, saj bodo učitelji vse razložili sami. Prosimo vas, da se redno držite varnostne razdalje, zjutraj z otroki počakate zunaj (če jih spremljate) in jih prav tako počakate zunaj ob prevzemu; nikakor nihče (razen otrok) ne vstopa v šolo. Učiteljice in učitelji bodo otroke prevzeli v ponedeljek pred šolo. Prav tako bo nekdo pred vhodnimi vrati, ko boste prišli po otroka ali vas bo na zunanjih vratih čakalo obvestilo, če so otroci morda na igrišču, ali bo za posamezni razred zapisana telefonska številka, na katero boste poklicali in sporočili, da ste prišli po svojega otroka.

Prvi teden se bomo morali vsi na novo »uglasiti« in zagotovo bo zjutraj sprejem otrok v šolo trajal malo dlje, da se bodo lahko vsi zvrstili po pravilih. Tudi popoldne se bo morda zgodilo, da bo treba pred vhodom v šolo nekoliko potrpljenja in strpnosti. Učenci, ki niso vključeni v jutranje varstvo, pridejo v šolo od 8.05 do 8.15 in gredo takoj v svojo učilnico. Pouk se bo za učence zaključil ob 12.45. Tisti, ki niso vključeni v oddelke podaljšanega bivanja, bodo imeli v tem času tudi kosilo. Otroci v šolo vstopajo obuti in gredo obuti do učilnice, kjer se pred vstopom v razred preobujejo v copate, čevlje pustijo ob zidu pri vratih v učilnico ali v garderobni omarici. Ob odhodu domov se učenci ponovno preobujejo pred učilnico, copate pustijo ob zidu pri vratih v učilnico ali v garderobni omarici in se odpravijo obuti (po isti poti kot zjutraj) iz stavbe.Šolske potrebščine ostanejo v šoli. Otroci naj prinesejo s seboj vse šolske potrebščine, ki jih imajo doma.

Vsem otrokom bomo zagotovili dopoldansko malico in tisti obrok, ki ste ga označili na prijavi. Prijava in odjava prehrane bo od 18. 5. 2020 dalje potekala na enak način, kot je potekala pred 13. 3. 2020.Organiziran je šolski prevoz. Vozni red je priloga in je tudi objavljen na šolski spletni strani. Vsi učenci, ki se bodo vozili s šolskim prevozom, morajo imeti in uporabljati zaščitne maske.Pogoj za ponovni vstop v šolske prostore je podpisana pisna izjava. Večina vas je izjave že oddala, prosimo še vse ostale, da je nikakor ne pozabite prinesti v ponedeljek zjutraj.

Spoštovani starši, tudi zdaj bomo vsi potrebovali veliko strpnosti, prilagajanja, poenostavljanja; z zavedanjem, da moramo zagotavljati varnost sebi in drugim ob nas. Prosimo vas, da v primeru kakršnihkoli zdravstvenih težav pri otrocih takoj odreagirate, nam to sporočite, saj jih boste na ta način zaščitili, s tem pa tudi otroke v razredu in učitelje, ki bodo delali z njimi.

Veselimo se ponovnega snidenja in vas lepo pozdravljamo.

 

Franc Gosak, ravnatelj

 

Priloge:

Prevozi šolarjev Priporočila NIJZ

Pravila – razbremenilni ukrepi – COVID 19 – FLV

Sporočilo za starše pred odprtjem

VOZNI RED_solski_prevoz_19_20

 

Dostopnost
Better Tag Cloud