Spoštovani starši/skrbniki,

glede na trenutno epidemiološko sliko se sprejemajo novi, strožji ukrepi za zajezitev širjenja okužb, ki veljajo splošno za vse prebivalce in tudi ukrepi, ki se nanašajo na posamezna področja, kar pomeni tudi posebni ukrepi na področju vzgoje in izobraževanja. Tako se začasno, v tednu od 19. 10. 2020 do 23.10. 2020, vzgojno-izobraževalno delo za učence 6.-9. razreda izvaja prilagojeno – na daljavo.

Za pouk na daljavo smo prilagodili urnike, tako imajo učenci na dan tri različne predmete in čas, ki si ga razporedijo za športno aktivnost. Vse šolske ure so praviloma »blok ure« in trajajo po 90 minut. Od tega je 40 minut namenjeno neposrednemu stiku učitelja z učenci z video konferenco v aplikaciji Zoom, in 50 minut za samostojno delo učencev v aplikaciji Xooltime spletna učilnica, za kar se mora vsak učenec prijavit svoj e-Asistent račun. V času predmeta na urniku bo učitelj učencem na voljo preko spletne učilnice oziroma »kanalov« v e-Asistentu. Prilagojene urnike prilagamo v prilogi.

Želimo, da so učenci dobro pripravljeni na začetek pouka, kar pomeni, da v miru zajtrkujejo ter se uredijo za začetek pouka-kot se tudi sicer uredijo za prihod v šolo. Pred učenci je zelo delovni teden, saj se zavedamo, da izgubljenih ur ne bodo mogli kar tako nadoknaditi, če ne bodo redno delali. Mi se bomo potrudili, da bodo imeli učenci v času pouka možnosti aktivnega sodelovanja z učitelji, da vas popoldne ne bodo preveč obremenjevali z razlagami; prosimo pa vas, da imate vsakodnevno kontrolo, kaj so opravili in česa niso uspeli. Le na ta način bodo učenci ostajali v redni miselni kondiciji, predelali snov, opravili domače naloge, se snov naučili in utrdili, kar je pogoj za trajnost znanja in uspešnost pri ocenjevanju znanja.

Za vas imamo prošnjo: če morda doma razpolagate s prenosnim računalnikom/tablico, ki je ne potrebujete (in je v brezhibnem stanju), bi lahko zelo prav prišla kateremu od učencev naše šole. Zaenkrat smo sicer uspeli (tudi s pomočjo občine Hoče – Slivnica) zagotoviti opremo za vse učence, vendar se zna zgoditi, da se pojavijo težave z opremljenostjo še pri kateri družini.

Ob nenadni izgubi našega dragega učitelja Bojana smo  vsi pretreseni in žalujemo vsak na svoj način. Učencem bo v teh dnevih še toliko težje, saj ne bodo obkroženi s svojimi sošolci in učitelji. Prosimo vas, da ste do njih še posebej sočutni in ljubeči, pogovorite se, dopustite in pomagajte jim žalovati in predelovati težka čutenja.

Ostanite zdravi; pazite nase, na svoje bližnje, na vse.

Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost
Better Tag Cloud