Ker dobro v srcu mislimo …

V šoli smo 7. 2. 2024 obeležili Prešernov dan z Zdravljico, s Prešernovimi srčnimi ranami, s Čopom in Smoletom, ki sta z njim bila bitko za slovenski jezik in slovensko poezijo, s Kopitarjem, ki je v nesoglasjih bil povod za zorenje slovenske poezije. Glasovi vokalne skupine Vivace (Mia Praznik, Aina Meglič, Karina Jakolič, Karolina Jovanović, Nia Lah) so slavnostno obudili pripadnost Prešernu in nacionalnemu ponosu, hiphop in rap sta ritmizirano modernizirala Prešernovo poezijo in jo tako približala mladim. In … v dialogu smo pokazali, da, žal, bralna kultura med mladimi “ne zori”, da branje ni “in”, saj ga nadomeščajo družbena omrežja. A da vendar mladi še berejo in da prav tisti posamezniki predejo niti v novih digitalnih generacijah.

Nastopili so Lana Pondelak Fak (France Prešeren), Gal Žunko (Matija Čop), Aljaž Červek Harb (Andrej Smole), Lionel Berisha (Jernej Kopitar), Zoja Nina Lorbek (Julija Primic), Karin Kozel Kramer, Lanesa Černčec, Asia Tomažič, Neža Trantura, Silvana Hadža, Zala Donko (prevzetne lepotice), Pia Urgl (rap interpretacija Dekletom), Klara Fekonja (hiphop Dekletom), Špela Petrič in Anamarija Renčelj (najstnici).

Proslava se je zaključila z razglasitvijo nagrajencev 4. Prešernovega likovnega natečaja OŠ FLV Slivnica. Priznanja in nagrade sta podelila vodja natečaja, ga. Sarita Zupanc, in ravnatelj, g. Franc Gosak.

Čestitamo vsem nastopajočim in nagrajencem v upanju, da bodo še naprej ustvarjalni in našli moči za nove izzive.


Petra Trstenjak, mentorica 

Več fotografij

Dostopnost
Better Tag Cloud