V OŠ FLV Slivnica je bil en dan še posebej prav poseben dan … Poseben kot v pravljici. Skoraj pravljičen! Pa tudi nadvse svečan in resen in pomemben in nepozaben, kajti zgodi se samo enkrat v življenju … Namreč starejši učenci so v šolsko skupnost sprejeli prvošolce. Prvošolčki so prejeli šolsko izkaznico, s katero izkazujejo, da so postali zares pravi šolarji.

Prijeten dogodek so jim popestrili starejši učenci z uprizoritvijo Še nepovedane pravljice. Pravljico so morali iskati, ji slediti, jo odkrivati, pri tem pa sodelovati v igri, da so lahko rešili kakšnega pravljičnega junaka, ali odprli vrata nadaljevanju pravljice. Drugošolci so izdelali in jim podarili knjižni označevalec v simbolni obliki sove; gospod Franc Gosak, ravnatelj OŠ FLV Slivnica jih je nagovoril kot bodoče nadebudneže, bistroglavce, ki bodo pozitivno obogatili šolsko skupnost.

Prvošolčki so vse spremljali z velikimi očmi, iskrenega srca in odprtega duha … Vedeli so, da je za njimi pomemben dogodek, zavedali so se, da so ta trenutek pomembni, še posebej, ko so se fotografirali z ravnateljem.

Najbolj od vsega si želim, da njihova iskrenost, odprtost, vedoželjnost ne bi nikdar izginile …

Prvošolci, naj vam bo prijetno v šolski skupnosti v OŠ FLV Slivnica!

Petra Trstenjak

Dostopnost
Better Tag Cloud