Spoštovani starši/skrbniki,


v Uradnem list RS št. 13/2022 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.


Spremembe so naslednje:


a) Za potrditev koronavirusne okužbe je dovolj pozitiven izvid hitrega antigenskega testa (test HAG). Testiranja s testom PCR se bo treba udeležiti le, če bo tako presodil zdravnik.


b) Če je rezultat testiranja s testom HAG za samotestiranje pozitiven, se testirana oseba najpozneje v 24 urah po odvzemu brisa s testom HAG za samotestiranje udeleži testiranja s testom HAG, se umakne v samoizolacijo in upošteva navodila NIJZ.


c) Če je izvid HAG-testa negativen in je oseba brez znakov okužbe, nadaljnje ukrepanje ni potrebno.


d) Če je izvid HAG-testa negativen, oseba pa ima znake okužbe dihal, ki so 72 ur od odvzema brisa s testom HAG še vedno prisotni, se mora v roku 24 ur ponovno udeležiti testiranja s HAG-testom.


e) Natančneje so opredeljeni tipi zaščitnih mask, katerih uporaba je predpisana v odloku. Doslej je odlok določal uporabo kirurške maske ali maske tipa FFP2, po novem pa je obvezna uporaba kirurške maske tipa II ali IIR, maske tipa FFP2 ali maske tipa FFP3.

V prilogi vam posredujemo tudi spremenjen Protokol samotestiranja učencev, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje.


Obenem vas obveščamo, da lahko najdete pojasnila v zvezi z izolacijo oseb, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom na spletni povezavi:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/izolacija-in-znaki-okuzbe/


Lep pozdrav

Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost
Better Tag Cloud