Letošnja tema: Zapisi časa o nas

 

Naš spomin je neverjeten. Prvih nekaj let življenja se ne spomnimo dobro in vsi prvi spomini iz otroštva vključujejo delec domišljijskega. A zelo dobro se spomnimo, kaj smo počeli danes in s kom smo se srečali, o čem smo govorili.

Kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost … lahko shranili za vse večne čase?

Najbolje je, da si vzamemo nekaj časa in se opišemo. Vse o nas, o današnjih nas. Kdo sem? Všeč sem si, ker … Kaj me veseli? S kom se rad družim, kaj imamo skupnega? Kdo je moj najboljši prijatelj? Zakaj? Kaj najraje počnem v prostem času, katera zvrst športa mi je všeč? Kakšno glasbo poslušam, katero knjigo sem nazadnje prebral? Na kaj sem ponosen? Za kaj sem hvaležen? Kateri predmet mi je v šoli najljubši? O čem sanjarim, kaj me navdihuje? Kaj najraje jem, kaj najboljše skuham? Katero barvo imam najraje? Po čem si bom zapomnil leto 2023? Kako sem praznoval zadnji rojstni dan? Koliko stane vstopnica za kino in koliko kepica sladoleda? Kam si želim potovati? Kdo so moji sošolci in sošolke? Kako si predstavljam prihodnost? Kaj je moj sanjski poklic?

 

Zapis lahko ustvarjate tudi doma, s starši ali prijatelji. Pripravite si nekaj belih listov, ki jih je potrebno speti. Odgovorite na zgornja vprašanja, dodajte še kaj. Nato prosite družinske člane ali prijatelje, da storijo enako. Nastali izdelek skrbno shranite. Verjamemo, da boste veseli, da ste v januarju 2024 zapisali vse o sebi v današnjem času. Vsi se spreminjamo in z branjem svojega zapisa in zapisov prijateljev bodo spomini oživeli, slike in risbe vas bodo vrnile v spomine na leto 2024.

 

Tudi v šoli bomo zelo ustvarjalni.

 

Koordinatorica: Anja Sorko

Dostopnost
Better Tag Cloud