V tem šolskem letu smo izvedli tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni za učence 8. in 9. razredov. Šolsko tekmovanje je potekalo v mesecu oktobru, državno tekmovanje pa v mesecu novembru.

Tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni je aktualna vsebina, ki je pomembna za vsakogar izmed nas. Razpisuje ga Društvo diabetikov Slovenije, ki želi mlade ozaveščati o nastanku sladkorne bolezni tipa 2, ki je v velikem porastu  v svetu. Bolezen sama ni boleča ali zelo moteča, toda njene posledice ob slabem vodenju so lahko zelo boleče. Sladkorna bolezen zahteva poleg obravnave krvnega sladkorja tudi obravnavo krvnega tlaka in krvnih maščob, saj so zapleti lahko hudi predvsem za srce in ožilje.

Danes je na svetu že več kot 463 milijon sladkornih bolnikov. Z znanjem, ki ga usvajajo učenci v osnovni šoli, lahko pomagajo sebi in drugim pri ozaveščanju o sladkorni bolezni.

Naši učenci so bili na tekmovanju uspešni.

Bronasta priznanja na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni so dosegli DALIBOR VESELIČ (8. a), TIBA VRDOLJAK (8. a) in ZALA KUKOVEC (8. b).  Vsi trije so se uspešno udeležili tudi državnega tekmovanja.

Tanja Blaznik, mentorica

Dostopnost
Better Tag Cloud