Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči osrednji dogodek Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je bil letos že deseti po vrsti.

Slogan letošnjega TSZ se je glasil : »ZAJTRK Z MEDOM – SUPER DAN«.

Njegova izvedba je bila zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev nalezljive bolezni covid-19 letos precej drugačna kot po navadi.

Letošnji zajtrk je tako potekal preko spletnega okolja. Učenci so se skupaj z učitelji zbrali pred zaslonom in skupaj pozajtrkovali. Tudi letošnji zajtrk je bil, tako kot vsako leto do sedaj, sestavljen iz medu, masla, mleka, jabolka in kruha. Otroci so letošnji zajtrk ovekovečili s fotografijami zajtrka ter risbami v sklopu letošnjega slogana tradicionalnega zajtrka.

Učenci so skupaj z učitelji v sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka pogledali tudi več informativnih video vsebin, ki so vključevale zanimive informacije o čebelah, čebelarstvu samem, peki kruha itd. V sklopu TSZ 2020 smo tudi letos osveščali o pomenu lokalno pridelane hrane in pomembnosti zajtrka kot obroka.

Prilagamo nekaj fotografij, ki so jih učenci posneli med zajtrkovanjem, kot tudi nekaj risbic, ki so jih naši najmlajši ustvarili na temo tradicionalnega zajtrka.

Dostopnost
Better Tag Cloud