Spoštovani starši in skrbniki,

tokrat vam pišem s kančkom več optimizma. Ukrepi se vsekakor sproščajo, v kolikšni meri na šolskem področju, bomo videli ob koncu tedna, ko nam iz resornega ministrstva-MIZŠ obljubljajo natančne usmeritve. Predvideno je, da se bodo ti ukrepi začeli sproščati postopno, od 18. 5. 2020 dalje.

Načrtuje se, da bodo s tem datumom (18. 5. 2020) z izobraževanjem v osnovnih šolah pričeli učenci prvega triletja (1., 2. in 3. razred), 25. maja pa je predvideno še vključevanje učenk in učencev 9. razreda. S tem dnem pa bi naj zagotovili še organizacijo dejavnosti za otroke z učnimi težavami (od 4. do 8. razreda), ki bi lahko bili ob zaključku šolskega leta pri posameznih predmetih ocenjeni negativno.

Opisal sem načrt, ki nam je znan; o vseh ostalih številnih dejavnostih, ki pa seveda zelo vplivajo na izvedbo programa, vas bomo obvestili takoj, ko bodo znane. Upam, da bodo usmeritve »življenjske«, prepričan pa sem, da se pristojni na vso moč trudijo, da bomo lahko organizirali dejavnosti v danih razmerah optimalno. Z upanjem navdaja dejstvo, da dokumente pripravlja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju s predstavniki Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zavodom za šolstvo, predstavniki sindikata (SVIZ) in predstavniki Zveze aktivov svetov staršev Slovenije.

Toliko o napovedih, kaj bi se naj zgodilo. Še nekaj novic o dogodkih, ki so aktualni in se bodo gotovo zgodili.

V ponedeljek, 11. 5. 2020, bomo izvedli govorilne ure; govorilne ure bomo izvedli v dveh terminih (13.00-14.30 in 17.00-18.30) in sicer na daljavo. Odločili smo se, da z aplikacijo Zoom, saj jo imajo vsi otroci nameščeno ali na računalniku ali telefonu. Morda pa se ponudi priložnost, da se tokrat otroci preizkusijo v vlogi učitelja in še naučijo kaj svoje starše/skrbnike J. Na termin za govorilno uro se boste lahko od četrtka do ponedeljka do 12. ure prijavili preko povezave, ki bo objavljena na spletni strani šole. Učitelj, pri katerem se boste prijavili, vam bo kakšno minuto pred dogovorjenim terminom na vaš elektronski naslov poslal spletno povezavo, s katero se boste vključili v Zoom aplikacijo. Prosimo vas, da ste skrbni pri upoštevanju dogovorjenih terminov. Priporočamo, da aplikacijo Zoom morda že prej preizkusite.

Za učence, ki bodo drugo leto obiskovali 7., 8. in 9. razred (trenutni 6., 7. in 8. razred), morate starši/skrbniki opraviti prijavo na obvezne izbirne predmete. Za učence od 4. do 9. razreda (trenutni 3.-8. razred) pa lahko izberete neobvezne izbirne predmete. Neobvezni izbirni predmet si izbere učenec po izbiri, vendar če ga izbere, ga naslednje leto redno obiskuje. Vsa navodila in postopek prijave je objavljen na spletni strani šole. Rok za prijavno na obvezne in neobvezne izbirne predmete je 13. maj.

Na podoben način boste svoje otroke prijavili še za kosilo, podaljšano bivanje in jutranje varstvo. Navodila vam bodo posredovali razredniki.

Razredniki 4. in 5. razredov bodo obvestili starše in učence o posodobljenem urniku, nekajkrat tedensko bomo tudi za njih izvajali pouk na način videokonferenc. Dragi starši, vnovič se vam iskreno zahvaljujemo, da nam zaupate, da ste pri učenju na daljavo v oporo svojim otrokom in tako v izjemno pomoč celotnemu procesu učenja na daljavo v Slivnici.

Lep pozdrav učiteljski zbor OŠ FLV Slivnica in Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost
Better Tag Cloud