Spoštovani starši in skrbniki,

 

v ponedeljek, 23. 3. 2020, pričenjamo na OŠ FLV Slivnica z učenjem na daljavo.

V prejšnjem tednu smo strokovni delavci šole preizkusili delovanje spletnih okolij in se za učenje na daljavo za učence 6.-9. razreda odločili za uporabo aplikacij Komunikacija in Spletne učilnice v eAsistentu. Starši učencev od 1.-5. razreda boste gradiva prejemali po e-pošti.

V tem tednu je stekla komunikacija praktično v vsemi. Večji učenci že nekaj dni v kanalih e-Asistenta veselo kramljajo med seboj, prav tako z učitelji. Veliko se jih je že lotilo tudi šolskega dela. Mlajši pa so tako že komaj čakali, da dobijo delo in učiteljice so jim seveda ustregle.

Izkušnje prejšnjega tedna, v katerem je del slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov prešel na izobraževanje na daljavo, so pokazale, da je prihajalo zaradi preobremenjenosti sistema občasno do počasnejšega delovanja in nedostopnosti do nekaterih storitev. Proti koncu tedna je bilo bolje in zagotavljajo, da se bo teden začel brez motenj. V nasprotnem primeru se bomo s potrpežljivostjo in razumevanjem prilagodili razmeram in v skrajnem primeru iskali nove rešitve.

Starše, skrbnike ponovno naprošamo, da se z otroki dogovorite glede časa, namenjenega opravljanju šolskih obveznosti, še posebej v družinah z več otroki. Pouk na daljavo zahteva veliko mero odgovornosti učencev, zato vas prosimo, da motivirate učence, da bodo redno opravljali svoje naloge. Lotite se tega z obilo dobre volje in razumevanja, saj vedno ne bo lahko. Vendar ni potrebe po dodatnih skrbeh, saj se bomo skupaj potrudili in šolsko leto uspešno pripeljali do konca.

Vsi učitelji bodo prejšnji dan do 18.00 naložili v Oglasnih deskah eAsistenta ali poslali po e-pošti delo za naslednji dan. Naloge, če je le možno, naj učenci opravijo tisti dan, ko so na urniku in jih naložijo v eAsistentu ali pošljejo po e-pošti v skladu z navodili učitelja. Učitelji bodo sproti podali tudi povratno informacijo o opravljenem delu.

Na morebitna vprašanja in nejasnosti bodo učitelji učencem in vam odgovarjali preko e-pošte in eAsistenta v času med 7.30 in 15.30.

Naprošamo vas tudi, da še naprej redno spremljate novice na spletni strani šole.

S skrajnim ukrepom zaprtja šole smo dobili priložnost, da z vsemi samozaščitniškimi ukrepi obvarujemo sebe, svoje bližnje, sosede, prijatelje, starejše in vse ranljive skupine. Prosimo, poskrbite, da se bodo otroci zadrževali doma, naj se ne družijo s prijatelji, znanci, sorodniki, sošolci, starejšimi in bolnimi.

V nov teden vstopamo odločni, da bomo izpeljali kakovostno izobraževanje na daljavo. Uspelo nam bo skupaj, s sodelovanjem in z zaupanjem.

Želim vam lep teden in ostanimo zdravi!

 

Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost
Better Tag Cloud