DRAGE UČENKE IN UČENCI OD 1. DO 3. RAZREDA,

PO SKORAJ TREH MESECIH VAS BOMO V TOREK NA ŠOLI PRIČAKALI Z VELIKIM VESELJEM. PO NAPORNEM DELU DOMA BOSTE SPET VIDELI SVOJE SOŠOLKE IN SOŠOLCE. PRAV VSI VAS ZELO NESTRPNO IN VZNEMIRJENO PRIČAKUJEMO: UČITELJICE IN UČITELJI, KUHARICE, ČISTILKE, HIŠNIK, TAJNICA, RAČUNOVODKINJA, RAVNATELJ … SREČNI SMO, DA SE SKUPAJ Z VAMI VRAČAJO V ŠOLO OTROŠKO VESELJE, IGRIVOST IN RADOVEDNOST.

Dragi starši/skrbniki,

upamo, da se boste s prihodom vaših otok v šolo vsaj malce razbremenili, kar vam zelo privoščimo.

Nekaj informacij je navedenih spodaj, nekaj pa ste ali še boste starši in učenci dobili od svojih razredničark. Ostale najdete na spletni strani pod zavihkom Covid-19.

Prvi dan pouka za vse učence od 1. do 3. razreda bo torej v torek, 26. januarja 2021, po ustaljenem programu in urniku, ki ga že poznate.

V mojem skupnem zapisu bom izpostavil le nekaj zelo pomembnih skupnih odgovornosti, za katere se moramo vsi zavzemati, jih spoštovati – z namenom, da ostanemo v šoli in preprečimo ponovno zaprtje. Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov zmanjšamo možnost za prenos povzročiteljev okužbe. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov smo odgovorni vsi.

 • Vsi; vi, spoštovani starši, in mi v šoli, bomo nujno potrebovali veliko pozitivne energije, da bo ponovni vstop otrok v šolo stekel brez velikih zapletov.
 • Starši pripeljete otroka do šole, vendar v šolo ne vstopite (razen po predhodnem dogovoru).
 • Učenci vstopajo v stavbo posamezno ob ustrezni varnostni razdalji.
 • V šolo pošiljate le zdrave otroke, sproti odreagirajte na prehlade ali druge oblike bolezenskih stanj in otroke zadržite doma.
 • Starše prosimo, da otrokom zagotovite zaščitne (najbolje kirurške) maske. Učenci bodo nujno nosili zaščitne maske le v skupnih prostorih izven matične učilnice.
 • Zelo bodite pazljivi na gibanje v popoldanskem času, da se otroci ne bi okužili in s tem ogrozili sebe in drugih v šoli.
 • Oddelki ostanejo oblikovani tako, kot so bili prej in tvorijo samostojni »mehurček«, ki bo veljal za vse aktivnosti, tudi v oddelkih jutranjega varstva in podaljšanega bivanja.
 • Otroka prevzamete ob dogovorjenem času pred šolo (na enak način kot v jesenskem času).
 • Vstop otroka v jutranje varstvo je možen od 6.00 dalje. Jutranje varstvo zagotavljamo za učence 1. razreda, za učence 2. in 3. razreda je zaradi zahteve po nemešanju skupin otrok organizirano jutranje varstvo v kombinaciji z dežurnimi učitelji na hodnikih in učitelji v posameznih učilnicah.
 • Učenci, ki niso vključeni v jutranje varstvo, pridejo v šolo od 8.05 do 8.15 in gredo takoj v svojo učilnico.
 • Otrokom bomo zagotovili vse obroke, ki so jih imeli pred uvedbo dela na daljavo. Prijava in odjava prehrane bo od 26. 1. 2021 dalje potekala na enak način, kot je potekala pred uvedbo dela na daljavo.
 • Za učence 2. in 3. razreda bo organiziran šolski prevoz. Vozni red je od 26. 1. 2021 dalje zaradi manjšega števila učencev prilagojen. Vsi učenci, ki se bodo vozili s šolskim prevozom, morajo uporabljati zaščitne maske. Vozni red je v prilogi.

K varnejšemu in odgovornejšemu vračanju v izobraževanje v šolah bo pripomoglo tudi testiranje zaposlenih, h kateremu smo na šoli pristopili odgovorno.

Da bi se otroci hitro vpeljali v normalni ritem pouka, se bomo kljub strogim pravilom trudili delovati čimbolj normalno.

Za otroke bo to uvajalni teden pouka, v katerem bodo učitelji z otroki osvežili varnostna in higienska pravila obnašanja, poudarek bo na veliko gibanja, pogovorih, naravnih igrah … Hkrati jih bodo navajali na časovne okvire, da bodo kasneje čim hitreje sposobni uspešno delati.

Ob koncu vam vsem skupaj želim, da se z največjim možnim veseljem pripravite na vrnitev vaših otrok v šolo in da skupaj pričnemo to novo obdobje, v kateri bo dovolj prostora za smeh, veselje, radost, pogovore, predvsem pa ljubezni do novega znanja …

Lep pozdrav,

Franc Gosak, ravnatelj

Dostopnost
Better Tag Cloud